Slapeloosheid/Insomnia

Insomnia is een slaapstoornis waar ongeveer 20 tot 30 procent van de Nederlanders regelmatig last van heeft. Het beschrijft een aantal klachten rondom het slaappatroon zoals:

Genoeg slaap krijgen is erg belangrijk voor onze gezondheid. Wie met regelmaat zes uur of minder slaapt per nacht heeft een verhoogd risico op gezondheidsklachten als hart- en vaatziekten, stofwisselingsziekten, maag-darmproblemen, verstoring in de hormoonhuishouding en een minder goed functionerend immuunsysteem.

Insomnia kan acuut of chronisch zijn. Acute insomnia is vaak gerelateerd aan (tijdelijke) stress of pijn. Dit lost zich meestal vanzelf op. We spreken over chronische insomnia als het langer dan drie maanden aanhoudt en meerdere malen per week voorkomt. Dit kan komen door een tal van oorzaken zoals:

Bij Greenleaf acupunctuur kunnen we door middel van acupunctuur, kruidentherapie, massage en leefstijl-advies vaak een grote bijdragen leveren aan het verbeteren van uw slaappatroon. We behandelen daarnaast ook alle bijkomende klachten. Ga naar de pagina 'indicaties' voor een overzicht van klachten die we behandelen. Voor vragen of het maken van een afspraak kunt gebruik maken van de chat functie, telefoon of mail.

Meer info

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Hoe werkt acupunctuur?
Lees daar meer over op de pagina FAQ.

Ga naar contact om direct een afspraak te maken!